Madár Zsuzsi

Madár Zsuzsi

2007-ben egy egyetemi Mátyás-hegyi-barlang-testnevelés óra keretein belül találkoztam először a barlangászattal. Már az első túrán magával ragadott a barlang szelleme, szerelem volt első látásra. A másnap reggel meglepően indult: olyan izmaim fájtak, amikről nem is tudtam, hogy léteznek. Alig vártam, hogy legközelebb is mehessek barlangba. Részt vettem az összes barlangos tesiórán, de ez mindössze havonta egyszeri alkalmat jelentett.

Úgy éreztem, hogy többet szeretnék annál, minthogy néhány hetente egyszer eljutok barlangba, ezért keresni kezdtem a lehetőséget. Hamarosan a Szent Özséb csoport tanfolyamán találtam magam, amelynek keretében a Mátyás-hegyi-barlangon kívül eljutottam az ország néhány jelentős karsztterületére is. A tanfolyamon ismerkedtem meg párommal, aki 2008 decemberében elcsábított egy vacska-barlangi bontásra az Ariadne Karszt- és Barlangkutató Egyesülettel. Csekély tapasztalatom ellenére, már az első alkalmon nagy szeretettel fogadtak. Nagy élmény egy Ariadnés kutatási napon résztvenni a Pilisben: gyönyörű környezet a földfelszín alatt és felett egyaránt, nagyszerű társasággal fűszerezve. A jó hangulat garantált, a sokszor fárasztó kőpakolás, vagy a vödör adogatás ellenére is. Egy-egy felfedezésben részt venni pedig szinte leírhatatlan: „itt mi járunk először” érzés, aminek több alkalommal is részese lehettem.

2013-ban részt vettem az Ariadne alapfokú barlangjáró és T1-es tanfolyamán, ahol amellett, hogy bevezettek bennünket a barlangjárás rejtelmeibe, egy nagyszerű csapatot kovács-oltak össze.

Jelenleg két csapatban tevékenykedem: hétköznaponként a Barlangjárók Baráti Társaságával túrázom, hétvégente pedig az Ariadne kutatásaiban veszek részt.

Date

2018. július 10.

Tags

tag