Alsó-hegyi zsombolynéző körtúra

Résztvevők:
Pelikán, Mária, Sziklay Tibor, Toti, Kató Robi, Kovács Balázs, E. Balázs

Tiborral volt egy kis munkánk pénteken Debrecenben, így mi már nem jöttünk vissza Bp-re, hanem rögtön Szögligetre mentünk. A kocsmában indítottunk, majd a Pelikán-házban folytattuk a sztorizgatást, iszogatást, váltakozó társasággal. Este 9:30 körül megérkezett Toti is, ő hozta Máriát, K. Balázst és Robit, így már a kibővült társasággal folytatódott az iszogatás.

 

 Alsóhegyi túra

Szállásunk a szintén Pelikánék tulajdonában lévő Pásztor-házban volt.

Szögliget - pelikánház 

 Szombaton 7 órás keléssel, 9:30-kor indultunk a Vecsemhez. 7-en nem haladtunk gyorsan a nagy létszám miatt, de szépen leértünk az aljára, ott meghallgattuk Pelitől a Vecsem-dalt, aztán indultunk is kifelé.

Péter és a Vecsem dal 

Kiszereltünk, kijöttünk, és pont mire kiértünk leszakadt az ég. De nem csak úgy csepegni kezdett, hanem mintha dézsából öntenék. A csapat eleje még megúszta:

Vecsem-bükk után ilyen az ember... 

de sajnos a kiszerelő brigád így is rommá ázott. Az eső nem akart csillapodni, sorban dőltek a fák az útra, így le kellett mondanunk az aznapra betervezett Almási-zsombolyról.

Így visszamentünk Szögligetre, és folytattuk az előző este félbehagyott iszogatós-beszélgetős programot.

Vasárnap reggel korábban keltünk, és sikerült egy órával korábban elindulnunk a Baglyok-szakadéka felé. Eléggé fel volt ázva az út, így egy kis kerülővel autóztunk a barlanghoz.

Bagoly zsomboly 

Sajnos Robi egy kicsit lestrapálódott a Vecsem-túrán, így nélküle ereszkedtünk alá. Peli csukott szemmel ismeri a barlangot, így nem vett sok időt igénybe a beszerelés. Hamar kiindultunk a mélypontról, és ki is értünk időben. Egy kicsit tanakodtunk, hogy az Almási vagy az Óriás-zsomboly legyen a következő barlang, de gondolva Jenőre az Almási mellett döntöttünk. Ide már csak 4-en mentünk le: Mária, Tibor, Toti, én. Hamar fordultunk, és visszaindultunk a szállásra.

Csoportkép alsóhegyen 

Kötélmosás következett, és Máriának köszönhetően olyan tiszta lett a vendégházunk, mint még soha. 7-kor már haza is indultunk, így senki nem késett le a hétfői locsolkodásról.

Írta: Erdélyi Balázs

Pin It

Comments powered by CComment

Kategória: